4. Hoe koop je Litecoin (Europa, Canada, en de VS)

Vertaald van How to Buy Litecoin (U.S./Canada/Europe)

Coinbase: Meld je hier aan, activeer 2FA, link een bank, en verzend coins naar een wallet.

Het kopen van Litecoin’s op exchanges is één van de snelste, veiligste, en makkelijkste manieren om coins te kopen. In deze post leg ik je uit hoe je dit op Coinbase kan doen.

Je moet 18 jaar of ouder zijn om coins van Coinbase te kopen.

Andere goede exchanges om naar te kijken:

  1. Bittrex (VS)
  2. Bithumb (Korea)
  3. OKcoin (China)
  4. Quadrigacx (Canada)
  5. Shapeshift (Overal behalve Noord-Korea)

Coinbase

Eén van de meest bekende exchanges op het westelijk halfrond. Coinbase werkt constant aan het in overeenstemming houden van de wetten en regulaties in de VS, zodat jij je geen zorgen hoeft te maken dat ze opgerold worden, en al hun cryptocurrencies zijn FDIC insured (vergelijkbaar met het Europese depositogarantiestelsel). Het door een overheid uitgegeven valuta (zoals de Euro en de Amerikaanse dollar) zijn ook verzekerd tot $250.000. Maar, één nadeel is dat ze momenteel maar drie cyptocurrencies aanbieden: Bitcoin, Ethereum, en Litecoin. Een ander nadeel is dat het soms een tijdje kan duren voordat de klantenservice je e-mails beantwoord, maar dit zijn ze aan aan het verbeteren.

Stap 1: Referral link

Klik op de referral link hieronder en vul je gegevens in. Zowel jij als ik krijgen beide $10 in gratis Bitcoin als je het doet!

[embed]https://www.coinbase.com/join/596307502b8a6000d838ec26[/embed]

Stap 2: Verifieer je identiteit

Je ziet nu je dashboard pagina.

  1. Klik op “Settings”
  2. Klik op “verifying your identity”.
  3. Vul de benodigde gegevens in.
1_DqjVE0YBpI4wR9q6oDF9bA.png
1_U8EA_MbUtgH0Nd_CetHzkw.png

De linker screenshot is je dashboard, en de rechter screenshot zijn je “Settings”.

Stap 3: Activeer Twee Factor Authenticatie

Okay, laten we er zeker van zijn dat we de beveiliging een tandje opkrikken op je Coinbase-account door middel van Twee Factor Authenticatie (2FA). Met 2FA moet je niet alleen een wachtwoord intypen om in te loggen, maar ook een code die naar je telefoon wordt gestuurd.

Dit zorgt ervoor dat hackers, die op de een of andere manier je wachtwoord hebben gestolen, je Litecoin’s niet kunnen stelen. Je kan instellen dat er een SMS wordt verstuurt elke keer dat je inlogt, of je kunt een speciale smartphone app downloaden zoals Authy of Google Authenticator, die een unieke code voor je genereert. Persoonlijk raad ik Google Authenticator aan.

Om 2FA te activeren, ga je terug naar “Settings”, klik dan op “Security”. Op deze pagina kun je je telefoon verifiëren. Klik op “Enable Authenticator”.

1_H6ciJwrMDrmltlFpCsoHjg.png
1_sdLut8jv5k19VOsvP2qRwA.png

Open Google Authenticator of Authy op je telefoon, en scan the QR-code die in het pop-up venster wordt weergegeven. Volg daarna de stappen hieronder:

1_az1ytnPS5FWPFpcbrXXWNQ.png

Scan de QR-code uit deze afbeelding

niet

. Dit is alleen een voorbeeld van hoe het er uit zal zien.

Stap 4: Link je bank

Nu dat je 2FA hebt geactiveerd gaan we een bank linken zodat we wat Litecoin‘s kunnen kopen. Klik op de “Buy/Sell” tab, en klik dan op “Add New Payment Method”.

1_61KDO4tYsEnjosVVAeZBVw.png
1_LP_tjPu4lnFSnVFBzy6KZg.png

Klik op “Add New Payment Method” en kies uit je PayPal account, bank account, of creditcard om deze toe te voegen. Ik raad aan om je bankrekening te linken omdat je meer LTC kan kopen met deze optie, en omdat ze je niet teveel toeslag laten betalen. Het enige nadeel is dat je 4–5 dagen moet wachten totdat het is verwerkt.

1_DFvvTI4N26rwfjpR0Edxvg.png
1_MzzA14Nn8YdXAVgWNIRDsw.png

Stap 5 (Koop wat Litecoin)

Je kan nu kiezen tussen Bitcoin, Ethereum, en Litecoin. Klik op Litecoin, vul in hoeveel coins je wil, en klik dan op “Buy”. Als je een normale bankrekening gebruikt duurt het ongeveer 4–5 dagen totdat je coins arriveren. Maak je geen zorgen als het iets langer duurt, soms is Coinbase wat langzamer omdat ze ontzettend veel transacties moeten verwerken.

1_B9U84-kSp4wavPFEGasoAw (1).png

Het is belangrijk om te onthouden dat Coinbase je om een kleine toeslag vraagt. Voor nu moeten we het als Belgen of Nederlanders met Coinbase doen, maar in de toekomst kunnen we gebruik maken van GDAX.com.

GDAX is een verlenging van Coinbase en bedoeld voor meer ervaren handelaren. Om het te gebruiken moet je bijvoorbeeld weten hoe je limit orders plaatst. Het is ook niet altijd gegarandeerd dat je orders ook daadwerkelijk worden verwerkt. Voor nieuwkomers raad ik dan ook aan om te beginnen de “Buy/Sell”-optie van Coinbase, totdat je meer over limit orders weet.

Stap 6: Verstuur je Litecoin naar een wallet adres

Om je Litecoin te versturen naar je desktop wallet zoals Electrum LTC, klik je op “Accounts” op de Coinbase website, klik daarna op “Send” bij je LTC wallet. Hier kan je je adres van je Electrum LTC inplakken bij “Recipient”. Vul in hoeveel LTC je wilt versturen, en druk op “Continue”. Je zult een kleine toeslag moeten betalen (normaal rond de 0.01 LTC, wat automatisch verminderd wordt van het bedrag dat je stuurt) aan mijners voor het verwerken van je transactie.

1_AP-Yq1_BGiH0kb9SiWvPPQ.png

Einde!

Als je Litecoin gekocht hebt, gefeliciteerd! Welcome to the Lite Side 😎. Hier een Litecoin-shirt die je over straat kan dragen om het te vieren! Het is een goede manier om het ijs te breken, en een leuke manier om wat Litecoin-trots te representeren!

1_hnqaybQc4EwDJjsKCQvRKg.png

Onthoud om applaus aan de linkerkant te geven, donaties beneden, en om dit te delen met je vrienden! Tot de volgende keer, vooruit en omhoog! 😁

Mijn Donatie Adres

  • Litecoin: LYhoPLdLYELaBFE84WwrBmtV2UKGEnRsya
  • Bitcoin: 15oUzKYHEw497TK1dXKYBEx5gsLbLvSFse

https://upscri.be/7520f8/